općina petrijanec

Foto - Odobren projekt rotacijskog parkinga kod groblja u Petrijancu, potpisan ugovor o sufinanciranju

Objavljeno: 13.04.2023. 12:47

Zadnja izmjena: 13.04.2023. 12:51

U sklopu mnogih prijavljenih projekata nastavljaju se radovi na mjesnom groblju u Petrijancu te se ulaže u proširenje postojećeg parkirališta uz grobnu kuću. 

Postojeći kolni prilaz s neuređenim parkiralištem ima kapaciteta do 20-tak osobnih vozila uz ogradu groblja. U većinskom dijelu ga koriste djelatnici za potrebe uređenja grobnih mjesta, osobe zadužene za održavanje groblja, a zbog nedostatka okolnih parkirnih mjesta i ostali korisnici groblja.

- Ovim zahvatom planiramo urediti i proširiti postojeći neuređeni parkirališni prostor za lokalne posjetitelje groblja i drugih mještana, omogućiti  lakši i jednostavniji protok vozila unutar parkirališta, te jednostavniji ulaz i izlaz s nerazvrstane ceste na parkirališne površine. Ovim projektom planirana je izgradnja parkirališta za ukupno  47 osobnih vozila, izgradnja odvojenog kolnog ulaza i izlaza vozila s Ulice Alojzije Stepinca, izgradnja dodatnog kolnog ulaza u ograđeni dio groblja, te uređenje okolnih površina betonskim opločnicima - rekao je načelnik Općine Željko Posavec.

Glavne aktivnosti koje će se izvršiti na izgradnji parkirališta su pripremni radovi, zemljani radovi, iskop rovova i kanala, radovi na betoniranju, priprema i izrada armature, asfalterski radovi  te završni radovi. Vrijednost projekta iznosi 111,6 tisuća eura, a Općini su od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrena bespovratna sredstva u maksimalnom iznosu od 38,7 tisuća eura.

Komentari