Grad Lepoglava

Foto - Kroz EU projekt dječji vrtić u Lepoglavi produljio radno vrijeme i nadogradio usluge

Objavljeno: 17.08.2023. 18:04

Zadnja izmjena: 17.08.2023. 18:05

Projekt "Unaprjeđenje usluga za djecu u Dječjem vrtiću Lepoglava", koji je imao za cilj unaprijediti usluge kroz produljeno radno vrijeme vrtića, uspješno je proveden nakon 20 mjeseci trajanja, istaknuto je danas na završnoj konferenciji projekta.

Projekt je sredstvima Europskog socijalnog fonda sufinancirala EU iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020, u okviru kojeg je Gradu Lepoglavi za njegovu provedbu odobreno 1,12 milijuna kuna, što je 100 posto prihvatljivih troškova provedbe projekta.

- Ovim smo projektom djeci omogućili stjecanje novih znanja te nova zapošljavanja, uglavnom mladih osoba, na području Grada Lepoglave - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić podsjetivši da na području Grada Lepoglave, zahvaljujući gradskim ulaganjima u rad vrtića te uređenje i izgradnju vrtićkih kapaciteta kao i subvencioniranje pohađanja vrtića, nema neupisane djece u vrtić.

Zahvaljujući projektu radno vrijeme vrtića produljeno je sa 16 na 20 sati, zaposleno je osam radnika za potrebe provedbe projekta te su u program 
rada vrtića implementirana dva nova programa - Male čipkarice i Sportska škola.

 

Komentari