nastavak tradicije

FOTO: Održan 6. memorijalni planinarski pohod "Putem Ivanečke planinarske obilaznice"

Objavljeno: 31.05.2020. 09:20

Zadnja izmjena: 31.05.2020. 09:28

U prigodi obilježavanja Dana državnosti, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Ivanec i Planinarski klub Ivanec, u suradnji s HVIDR-om Ivanec, organizirali su i proveli „6. memorijalni planinarski pohod 'Putem Ivanečke planinarske obilaznice' u spomen na poginule i umrle hrvatske branitelje s područja Grada Ivanca“.

Okupljanje 30-ak sudionika pohoda bilo je kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Ivancu, gdje su im se obratili Tomislav Friščić u ime Planinarskog kluba Ivanec, te Ljudvek Cikač i Vjekoslav Špac ispred ivanečkih braniteljskih udruga.

Zadovoljstvo je, rečeno je, što se nastavlja tradicija održavanja pohoda kojim se prisjeća poginulih i umrlih hrvatskih branitelja ivanečkog područja, unatoč trenutnim ograničavajućim okolnostima. Zbog toga je ove godine on bio pozivni, odnosno ograničen na sudjelovanje po 10-ak članova iz svake od triju spomenutih udruga.

Nakon pozdravnih riječi pohod je započeo na ivanečkoj 'Špici' u pravcu Jamina, pa dalje rutom Vuinovec - Sinovčice - Mihanovićeva ulica. Ruta je dijelom išla Ivanečkom planinarskom obilaznicom, uz kraći odmor na gazdinstvu planinara Božidara Šoštara, pješačilo se 2,5 sata, a ukupno prošlo oko 7,5 kilometara. Završna točka bio je Ribički dom u Ivancu, gdje je uslijedilo druženje, uz analizu pohoda i najavu nekih budućih zajedničkih aktivnosti.

Grad Ivanec pokrovitelj

Pokrovitelj pohoda bio je Grad Ivanec. Spomenimo kako su članovi ivanečke HVIDR-e i Ogranka dragovoljaca i veterana Domovinskog rata sudjelovali na prigodnom odavanju počasti poginulim hrvatskim braniteljima, koje je prije početka pohoda kod spomen obilježja organizirao Grad Ivanec.

 

Komentari