pjesme, ića i pića

FOTO: Održan 9. tradicijski sajam „Veseli Kneginec-tradicija u vinu, zanatima i običajima“

Objavljeno: 04.11.2018. 11:57

Zadnja izmjena: 04.11.2018. 12:07

Tradicija je bila u središtu pažnje ovoga vikenda na 9. tradicijskom sajmu, „Veseli Kneginec-tradicija u vinu, zanatima i običajima“. Kako tradicija ne bi ostala samo nešto čega se s nostalgijom prisjećamo, izlagači sajma, još su je jednom došli pokazati, uobličenu u jedinstvenim rukotvorinama i domaćim proizvodima.

Posjetitelji Sajma i njihovi gosti, imali su jedinstvenu priliku uživati u oblicima, bojama i okusima i mirisima tradicije kao neiscrpne inspiracije. Tradiciji su se zajedno s posjetiteljima veselili i mnogobrojni izvođači: mališani dječjeg vrtića „Bubamara“ te članovi folklorne i tamburaške sekcije KUD-a „Knegingrad“, dok su u sportsko-zabavnom dijelu programa svoju formu pokazale članice domaćeg sportsko-rekreativnog društva, „Žene u formi“.

Osim toga posjetitelji su imali priliku sudjelovati i u ceremoniji krštenja mošta, koju su, već tradicionalno, pripremili članovi Udruge vinogradara i voćara „Varaždinbreg“. Program je svojim prepoznatljivim štiklecima u ophodu štandovima izlagača dodatno začinio i međimurski glazbeni umjetnik Mirko Švenda Žiga. Za kraj večeri Žiga je uz pratnju cimbalskog banda priredio i koncert ''Kajkavski cabaret uz vinske pjesme i napitnice“. Posjetitelji Sajma mogli su kušati tradicijske slastice i autohtona, domaća jela, dok je organizator svima podijelio besplatan gulaš od divljači kao i jela od ribe.
 

Komentari