općina sračinec

Foto - Održan 'Božić v Sračincu' i Večer smijeha u Svibovcu Podravskom, evo kako je bilo

Objavljeno: 11.12.2023. 13:04

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 13:04

Proteklog su vikenda održane dvije manifestacije u općini Sračinec. U subotu je u velikoj dvorani Doma kulture u Sračincu održana tradicionalna manifestacija Božić v Sračincu, u organizaciji Udruge žena Preslica.

Udruga žena Preslica već osamnaestu godinu organizira ovu manifestaciju, rekla je predsjednica Udruge žena Preslica Stanka Miko, želeći na taj način očuvati tradiciju Božića naših roditelja

- Cjelodnevni program započeo je izložbom prigodnih rukotvorina. U jutarnjim satima nastupala su djeca Dječjeg vrtića Bambi, nakon čega su sudjelovali na prigodnoj božićnoj radionici. U poslijepodnevnim satima razveselili su nas svojim nastupima članovi KUD-a Strahoninec, vokalna skupina Erato iz Petrijanca, dramska grupa udruge Preslica te mlade pjevačice Tia Mesek, Hana Bukal i Tena Hudoletnjk Kos - pojasnila je. 

U nedjelju je u organizaciji KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog održana već tradicionalna Večer smijeha. Svibovčanke i Svibovčanci, zajedno s gostima, uživali su u izvedbama dramskih amatera iz Udruge žena Preslica, Dramske udruge Ka te briga Mi iz Petrijanca, dramskih amatera iz Udruge umirovljenika Sračinec Svibovec, a za kraj su publiku zabavili dramski amateri iz KUD-a Lepoglavski Pušlek.

Komentari