grad ivanec

Foto - Održan drugi krug dodjele stipendija Grada Ivanca za studente

Objavljeno: 24.02.2024. 17:38

Zadnja izmjena: 24.02.2024. 17:38

U petak, 24. veljače, u dvorani Gradske vijećnice studentima s područja grada Ivanca dodijeljeno je novih 11 gradskih stipendija. 

Naime, od 46 stipendija na temelju socijalnog statusa i uspjeha u školovanju, u prvom krugu koji je Grad proveo u prosincu, iskorišteno ih je samo 33 i to zato jer su studenti od njih odustali i odlučili se za državne stipendije. Kako sredstva namijenjena stipendiranju ne bi ostala neiskorištena, Grad je raspisao novi natječaj te tako studentima koji u prvom krugu nisu zadovoljili kriterije po pitanju dohodovnog cenzusa, omogućio da dobiju stipendiju u iznosu od 107 eura mjesečno.

Nakon pozdravnih riječi Ane Jagetić, više stručne suradnice za lokalnu samoupravu i društvene djelatnosti, studente je pozdravio te im ugovore o stipendiranju uručio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. 

- Razmatramo kako poboljšati postojeću gradsku odluku o dodjeli stipendija, uz naglasak da će se temeljem nove odluke dodatni bodovi moći ostvariti i temeljem volontiranja. Iako znam da imate puno studentskih obveza, pozivam vas da pokušate ipak odraditi pokoji volonterski radni sat za zajednicu te tako ostvariti dodatne bodove koji vam mogu omogućiti stipendiju - rekao je Friščić studentima.

Komentari