evo kako je bilo

Foto - Održan humanitarni koncert klasične glazbe u Donjoj Voći

Objavljeno: 17.06.2024. 12:29

Zadnja izmjena: 17.06.2024. 12:29

U Župnoj crkvi Svetog Martina biskupa u Donjoj Voći održan je koncert klasične glazbe u izvedbi virtuozne gitaristice Magdalene Banfić te njene gošće, sopranistice Marije Magdalene Kočila.

Magdalena Banfić međunarodno je nagrađivana hrvatska gitaristica rodom iz Donje Voće koja trenutno studira klasičnu gitaru na sveučilištu Mozarteum u Salzburg u klasi prof. Laure Young, a preddiplomski studij završila je s pohvalom na nizozemskom Conservatorium Maastricht. Uz samostalne nastupe karijeru gradi i kao članica Mozarteum Guitar ansambla te pohađa majstorske tečajeve.

Marija Magdalena Kočila mlada je međimurska sopranistica koja također pohađa sveučilište Mozarteum u Salzburgu, dobitnica je brojnih nagrada a debitirala je i na kazališnim daskama u Varaždinu i Zagrebu. Kroz samostalan gitarski nastup Magdalene Banfić publika je mogla uživati u svevremenskim klasicima poput varijacije na temu iz Čarobne frule Fernanda Sora i Toccate Sofia Gubaidulina, dok su u zajedničkom angažmanu izvele djela poput Cavatine op.39 Allegro Mauta Giullania i svevremenske Ave Marie Franza Schuberta.

Koncert je imao i humanitarnu notu, prikupljene donacije namijenjene su potrebitoj djeci Osnovne škole Andrije Kačića Miošića u Donjoj Voći. Na uspješnom nastupu pred domaćom publikom mladoj gitaristici i njenoj gošći čestitala je načelnica Općine Donja Voća Sanja Kočet te brojni mještani, obitelj i prijatelji.

Komentari