grad ivanec

Foto - Održan jubilarni deseti olimpijski festival dječjih vrtića u Ivancu

Objavljeno: 24.05.2022. 19:17

Zadnja izmjena: 24.05.2022. 19:18

Više od 300 mališana iz devet vrtića bili su sudionici jubilarnog 10. olimpijskog festivala dječjih vrtića koji je održanna nogometnom igralištu NK Ivančice.

Uz domaćine iz Dječjeg vrtića Ivančice, na olimpijadi je sudjelovao i područni vrtić u Radovanu te djeca iz vrtića Bambi u Ivancu, kao i mališani iz Bednje, Žarovnice, Klenovnika, Vinice, Bikovca i Črešnjeva. Olimpijada je održana pod pokroviteljstvom Grada Ivanca, a u organizaciji Dječjeg vrtića Ivančice i ZŠU Grada Ivanca. Puštanjem deset balona u zrak te nošenjem baklje i paljenjem olimpijskog plamena počele su dječje olimpijske igre.

Mališani su se natjecali u pet disciplina: bacanje loptice, skok u dalj, trčanje na 50 metara, štafeta 4 x 25 metara te nogomet, a svaka disciplina bila je u kategoriji za dječake i za djevojčice.

- Ovakav vid druženja, rekreacije i bavljenja sportom iznimno su korisni i važni za psihofizički razvoj djece. Dječji vrtić uvijek dosad je imao potporu Grada za ovakve manifestacije, a podrška i za ubuduće je neupitna - rekao je prilikom otvorenja zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Ovogodišnji pobjednici Dječje olimpijade su mališani Dječjeg vrtića Ivančice. Nagradu za fair play osvojili su mališani Dječjeg vrtića Zibeljko iz Bednje, koji su ove godine sudjelovali po prvi put. Svim mališanima podijeljene su medalje i kape, a pobjednici u svakoj od disciplina dobili su  medalje i pehare. Tradicionalno je održana i utrka odgajatelja, a ovoga je puta pobjedu odnio Dječji vrtić „Ježić“ iz Črešnjeva.

Komentari