općina sračinec

Foto - Održan međunarodni znanstveno-stručni skup u Sračincu, evo koje su bile teme

Objavljeno: 29.12.2022. 12:53

Zadnja izmjena: 29.12.2022. 12:53

U Sračincu održan znanstveno - stručni skup "Održiva i regenerativna poljoprivreda, novi poljoprivredni standardi, ORP Sračinec 2022.".

Ovaj znanstveno stručni skup financiran je sredstvima Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 107,7 tisuća kuna. Na području općine Sračinec djeluje sedamdesetak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Nakon predavanja održana je i panel rasprava s temama - Novi poljoprivredni standardi- ekološka proizvodnja, No-till obrada tla, zelena gnojidba, plasman proizvoda, cijene, obnovljivi izvori energije, odgovor na klimatske promjene.

- Sufinancirali smo također osiguranje sjetve, financiramo zbrinjavanje opasnog otpada koji nastaje kroz poljoprivrednu proizvodnju, a ovaj skup samo je kruna svih tih aktivnosti, održava se na zaista visokoj razini, ponovno zaslugom gospođe Križnjak. Ona je realizirala ovaj projekt, od osmišljavanja projekta, prijave, na kojoj je projekt dobio maksimalan broj bodova i najviši financijski iznos, pa do ovog skupa danas, na svemu joj puno zahvaljujem - rekao je Božidar Novoselec, načelnik Općine.

Prisutne je pozdravio i posebni savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede i predsjednik Općinskog vijeća Općine Sračinec Krunoslav Lukačić.

- Prije svega moram spomenuti da i ovakvi natječaji koji se odnose na edukaciju puno doprinose razvoju poljoprivrede u sredinama u kojima se održavaju. Drago mi je da su ovdje i mladi poljoprivrednici koji će novim idejama potaknuti razvoj - rekao je.

Skupu se pred sam kraj obratio i Mladen Jakopović predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore koji je pohvalio skup i izrazio svoje zadovoljstvo tematikom i pozitivnim, optimističnim pristupom koje prema svojoj djelatnosti imaju poljoprivrednici sjeverozapada Hrvatske.

Komentari