općina ljubešćica

Foto - Održan memorijalni nogometni turnir 'Četiri viteza Ljubešćice'

Objavljeno: 06.07.2022. 14:50

Zadnja izmjena: 06.07.2022. 14:50

Održan je Memorijalni nogometni turnir "Četiri viteza Ljubešćice" u organizaciji Udruge hrvatskih branitelja Općine Ljubešćica.

Turnir je održan u spomen na poginule mještane u Domovinskom ratu Josipa Dvorskog, Mladena Horvatića, Josipa Ivanušeca i Dražena Klarića povodom obilježavanja 30. obljetnice smrti. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja u Ljubešćici, gdje su branitelji, članovi obitelji poginulih branitelja i uzvanici odali počast četvorici poginulih branitelja. Tom prilikom općinski načelnik Nenad Horvatić obratio se okupljenima te istaknuo da se vrijednosti Domovinskoga rata i oni koji su branili našu domovinu nikada ne smiju zaboraviti.

Nastavak prigodnog programa održao se u društvenom domu u Ljublju Kalničkom u pristutstvu pripradnika Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA, Udruge ratnih veterana domovinskog rata "Crne Mambe", Udruge hrvatskih ratnih vojnih invalida domovinskog rata Ivanić-Grad, Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora; Podružnica Varaždinske županije, Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata Klub Jalševec, uzvanici, domaćini i gosti.

Turnir je otvorio predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade PUMA Robert Puja. U turniru je sudjelovalo šest ekipa, a ostatak uzvanika natjecalo se u drugim disciplinama kao što su: bela, pikado, stolni tenis i stolni nogomet. Nakon turnira slijedila je podjela pehara i nagrada pobjednicima turnira u kojoj je sudjelovao i saborski zastupnik i gradonačelnik grada Novi Marof Siniša Jenkač.

Ekipa "Kumovi" osvojila je prvo mjesto u nogometu, a pobjednički pehar odlučili su predati Udruzi branitelja Općine Ljubešćica u čast i vječnu zahvalnost "Četiri viteza Ljubešćice".

Komentari