grad ludbreg

U Ludbregu održan modno-plesni performans inspiran Legendom o Ludbergi

Objavljeno: 09.09.2022. 13:08

Zadnja izmjena: 09.09.2022. 13:08

Ludbrežani i svi posjetitelji na Trgu Svetog Trojstva imali su prilike svjedočiti i pratiti prvi modno-plesni performans u Ludbregu.

Riječ je projektu koji su zajedničkim snagama organizirali Centar za kulturu i informiranje Ludbreg, Turistička zajednica područja Centar svijeta, Eva Vučković, Ludbeške mažoretkinje i Udruga žene iz Centra svijeta.

Ovaj modno-plesni performans bio je inspiriran poznatom "Legendom o Ludbergi". Zanimljivi likovi, legende, motivi, radnja i pouke priče potaknuli su mladu ludbrešku umjetnicu Evu Vučković da izradi šest odjevnih kombinacija koji su prezentirani kao nosive svakodnevne odjevne kreacije.

- Ovo je projekt koji smo pripremali gotovo 6 mjeseci. Iza nas je puno odrađenog posla i ovim putem zahvaljujemo svima koji su doprinijeli njegovoj uspješnoj realizaciji. Finalni rezultat projekta, dakle ovaj modno-plesni perfomanas još je jednom dokazao kulturnu vrijednost, vrijednost tradicijskog znanja, običaja i legendi - poručili su iz Centra za kulturu i informiranje Ludbreg.

Komentari