RoboCup

Foto - Župan održao prijem za mentore i sudionike europskog natjecanja iz robotike

Varaždinska županija

Objavljeno: 09.06.2023. 14:31

Zadnja izmjena: 09.06.2023. 14:53

Varaždin i Varaždinska županija ovih su dana europski centar natjecanja iz robotike. U tijeku je European RoboCup Junior natjecanje koje je okupilo više od 700 sudionika, 500-tinjak natjecatelja predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta u pratnji 200-tinjak mentora i pratitelja iz 18 zemalja.

Tim povodom župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec, pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslavom Huđek i njegovom zamjenicom Sanjom Herceg priredili su prijem za mentore i pratitelje u Županijskoj palači, a koje su predvodili Ivica Kolarić, voditelj Centra izvrsnosti za robotiku i tajnica Hrvatskog društva za robotiku Jelka Hrnić.

- Kao jedan od strateških ciljeva Varaždinske županije odredili smo ulaganje u obrazovanje. Tako smo u posljednjih 15-tak godina formirali 14 centara izvrsnosti, dodatnih pet strukovnih centara izvrsnosti gdje se sustavno radi s djecom osnovnoškolske i srednjoškolske dobi, a gradimo i dva centra kompetentnosti iz zdravstva i poljoprivrede. Uz to smo i osnivači Europskog talent centra Hrvatska - Centri izvrsnosti Varaždinske županije. Želimo našim učenicima dati znanja i vještine kako bi bili uspješni i konkurentni na tržištu rada u budućnosti. A upravo zahvaljujući našim učenicima, njihovim rezultatima, trudu i zalaganju njihovih mentora, Hrvatskoj, odnosno Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji pripala je čast da bude domaćin ovog natjecanja - rekao je župan Stričak.

Komentari