KUP GRADA PRELOGA

FOTO: Održan prvi turnir u preponskom jahanju u Prelogu u organizaciji Konjičkog kluba Nikola Zrinski

Objavljeno: 24.07.2018. 11:07

Zadnja izmjena: 24.07.2018. 11:31

Foto: Grad Prelog

U Prelogu je održan prvi konjički turnir u preponskom jahanju, pod nazivom Kup Grada Preloga.

Grad Prelog i Turistička zajednica Grada Preloga ugostili su protekle nedjelje konjički turnir u preponskom jahanju. Samo je natjecanje organizirao Konjički klub Nikola Zrinski, a turnir je bio dio kalendara Hrvatskog konjičkog saveza.

Ovo je bio prvi takav turnir na području Grada Preloga, a cilj je promovirati konjički sport na području Preloga te ovog dijela Međimurske županije.  Renato Levanić iz Konjičkog kluba Zagreb, Kim Vukadin, također iz Konjičkog kluba Zagreb i Marko Ulaga iz Konjičkog kluba Konjičko društvo Zagreb su prvi pobjednici Kupa Grada Preloga u preponskom jahanju. Nagrade su najboljima predali Ivan Gradečak, ispred Turističke zajednice Grada Preloga Preloga, Marina Jurak iz Konjičkog kluba Nikola Zrinski i Željko Marović, sudac Konjičkog saveza Hrvatske.

Natjecanje se odvijalo u nekoliko dijelova, na preponama visine 0,60 metara (pobjednik David Čamango),visine 0,80 metara (pobjednici David Hudoletnjak u skupini A i Darko Jurad u skupini B), visine 1,00 metar (pobjednik Saša Napan), zatim visine 1,10 metara (pobjednici Luciana Levanić u skupini A i Renato Levanić u skupini B) dok je na visini 1,20 metara pobijedio Renato Levanić.

Natjecanje su pratili brojni posjetitelji, a zadovoljstvo svime viđenim istakli su gosti iz Hrvatskog konjičkog saveza te predstavnici Grada Preloga, gradonačelnik Ljubomir Kolarek, njegov zamjenik Zdravko Kvakan, predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Komentari