grad ivanec

Foto - Održana 8. međunarodna smotra dječjeg folklora u Ivancu, evo kako su se zabavljali mališani

Objavljeno: 20.11.2023. 13:48

Zadnja izmjena: 20.11.2023. 13:48

KUD Salinovec bio je domaćin 8. međunarodne smotre dječjeg folklora. Dječje folklorne skupine, uz tradicionalne pjesme i plesove, razigranim su koreografijama pokazale specifičnosti folklorne baštine svoga zavičaja.

U nazočnosti brojne publike, u školskoj sportskoj dvorani nastupili su dječji folklori KUD-a MAK iz Trnovca, KUD-a Lovro Ježek iz Marije Bistrice, Folklornog ansambla Markovac iz Zagreba, Kulturnog društva Rogoznica (Slovenija) te dječja skupina KUD-a Salinovec. Smotru je pjesmom i plesom otvorila Dječja folklorna skupina KUD-a Salinovec. U ime domaćina, svim gostima, uzvanicima i publici obratio se Vjekoslav Ptiček, predsjednik KUD-a Salinovec. U ime Grada Ivanca, dobrodošlicu gostima poželio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

- KUD Salinovec svakako je naš prvak u prenošenju kulturne baštine na najmlađe naraštaje. Hvala vam na tome. Vjerujem da će se djeca i dalje nastaviti baviti čuvanjem baštine kroz pjesmu, ples i narodne nošnje te time od zaborava očuvati djedovinu i tradiciju krajeva iz kojih dolaze – naglasio je Friščić.

Komentari