evo detalja

Foto - Održana godišnja skupština Planinarskog društva 'Dugi Vrh'

Objavljeno: 18.09.2023. 12:51

Zadnja izmjena: 18.09.2023. 12:51

"Mala smo udruga skromnih mogućnosti, ali sve što smo planirali, napravili smo. Bilo je mnogo aktivnosti oko uređenja doma, planinarskog puta. Da može bolje, može, no to nas i drži u planinarskom koraku", riječi su predsjednice varaždinskog Planinarskog društva Dugi Vrh dr. Đurđice Kocijan na godišnjoj skupštini društva.

Skupštini je prisustvovala polovica od pedesetak članova društva. Nažalost, nekad je bilo i brojnije. A posla na napretek - održavaju planinarski dom "Dugi Vrh" u Ledincu na 290 metara nadmorske i poznatu planinarsku kuću "Vagon". Uz sve to, aktivni su u organizaciji izleta. Izdaci su veliki, mogućnosti skromne - članarina članova, donacija dobrih ljudi, iznajmljivanja doma "Dugi Vrh".

Inače, njihov dom u Ledincu, smješten na 290 metara nadmorske visine, s pogledom na Ivanščicu, Čevo, Ravnu Goru, Strahinjščicu, Dravsku ravnicu, Varaždin, zasigurno je jedan od najljepših planinarskih objekata u Hrvatskoj. Omiljena je destinacija planinara, a ovamo na pripreme rado dolaze i neke hrvatske reprezentacije.

Za dvije godine, 2025., Društvo će proslaviti pedeset godina postojanja. Pripreme za veliki jubilej već su polako počele.    

Komentari