grad lepoglava

Foto - Održana godišnja skupština Udruge privatnih šumovlasnika 'Kesten' Lepoglava

Objavljeno: 26.03.2024. 13:17

Zadnja izmjena: 26.03.2024. 13:17

Lepoglavska Udruga privatnih šumovlasnika „Kesten” održala je redovnu godišnju skupštinu kojoj je nazočilo više od stotinu članova Udruge te brojni gosti iz drugih udruga privatnih šumovlasnika.

Predsjednik Tomo Rešetar je podnio izvještaj o radu Udruge u prošloj godini te financijski izvještaj, a osvrnuo se i na zdravstveno stanje šuma koje je ocijenio zadovoljavajućim.

– U šumama u državnom vlasništvu kojima gospodare šumarija Ivanec i Kaznionica u Lepoglavi otvorenost je, s obzirom na konfiguraciju terena, zadovoljavajuća, no u šumama u privatnom vlasništvu postojeći šumski putovi nisu adekvatno održavani tako da je u tim šumama za unapređenje gospodarenja potrebno kvalitetnije održavanje postojećih i gradnja novih šumskih prometnica – istaknuo je Rešetar.

Rad Udruge pohvalio je i predsjednik Saveza udruga privatnih šumovlasnika Hrvatske, Zdenko Bogović. Skupštini je nazočio i gradonačelnik Grada Lepoglave, Marijan Škvarić, jedan od osnivača Udruge.

– U zajedničkoj suradnji postignuti su veliki rezultati, a posebno se ističe više od 30 kilometara uređenih šumskih prometnica u što je uloženo 810.000 eura iz sredstava naknada za općekorisne funkcije šuma. Vrijedi svakako spomenuti i kupnju i ulaganja u šumsku opremu, kao što su vitla, cjepači, malčer i freza, koji su nabavljeni zahvaljujući financiranjem Grada Lepoglave, a nemojmo zaboraviti ni ulaganja u edukaciju, što je također iznimno važno – rekao je gradonačelnik.

Komentari