Evo što je rečeno

Foto - Održana godišnja skupština Udruge uzgajivača svinja Varaždinske županije

Objavljeno: 28.01.2024. 12:07

Zadnja izmjena: 28.01.2024. 12:12

Foto: Varaždinska županija

U nazočnosti velikog broja članova te župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka, načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića i pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutina Vinceka u Malom Bukovcu tradicionalno je održana redovita godišnja skupština Udruge uzgajivača svinja Varaždinske županije.

Sve nazočne je na početku pozdravio i predsjednik Udruge Damir Jagić.

- Varaždinska županija nam puno pomaže, imamo izuzetno dobru suradnju i zahvaljujem im se na tome. Od države očekujemo malo više sluha za naše probleme jer je poznato da se svinjogojska proizvodnja značajno promijenila tijekom nekoliko posljednjih desetljeća, naprosto nastavljen je trend smanjenja ukupnog broja svinja - rekao je Jagić.

Podršku uzgajivačima svinja dao je i načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković, a župan Stričak je najavio daljnju pomoć Varaždinske županije.

- Činjenica je da je iz godine u godinu sve teže održati svinjogojski uzgoj. Županija Vam pomaže u okviru svojih mogućnosti i stoga Vam nadalje stojimo na raspolaganju. Uskoro nas očekuje raspisivanje Javnog poziva za bespovratne potpore u poljoprivredi te Vas pozivam da se javite na njega. Pratite i natječaje resornog ministarstva kako bi mogli prije svega zadržati opseg proizvodnje a isto tako i unaprijediti svinjogojski uzgoj - rekao je župan.

Komentari