3. OPAKA UTRKA

FOTO: Održana i treća najneobičnija utrka na Čevo, možda i "najopakija" do sada

Objavljeno: 19.08.2019. 11:38

Zadnja izmjena: 19.08.2019. 11:50

Održana je sad već i 3. Opaka utrka, a zbog visokih temperatura možda i "najopakija" do sada jer pravila nalažu da se natjecatelji od strata pa do cilja osvježavaju gemištima.

Bez obzira na vrućinu i ekstremne uvjete, na samom startu u Završju, okupila se rekordna brojka od čak 124 “opaka” trkača. Vjerojatno bi i trkača bilo još više s obzirom na interes, ali zbog “kapaciteta” Čeva oko organizacije cijelog događaja ovu su zaista krajnji limiti što se tiče sudionika. 

U ukupnom plasmanu kod žena najbolja i “najopakija” te ujedno i pobjednica ovogodišnje utrke je Anica Lacković kojoj je za pobjedu uz dvije litre popijenog gemišta od starta pa do križa na vrhu Čeva (2,7 km) trebalo 31:04. Na drugo mjesto plasirala se Jasenka Šimunčić (37:14) dok je treće mjesto osvojila Mihaela Bačko (40:44). Zanimljivo je da su sve tri članice AK Varaždin.

Kod muškaraca najbolji je ove godine bio Jurica Škrlec (individualac) kojemu je za pobjedu trebalo 22:43 (novi rekord) dok se na 2. mjesto plasirao Goran Šimunčić iz AK Varaždin (23:35) koji je u uzbudljivom “fotofinišu” za tri sekunde nadmašio prošlogodišnjeg pobjednika Josipa Lackovića također iz AK Varaždin (23:38).

Nakon utrke i “službenog” proglašenja pobjednika uslijedilo je opet nezaboravno i jedinstveno druženje na Čevu. 

 

Komentari