fotogalerija

Foto - Održana još jedna „Petrijanečka jesenska večer“, evo kako je bilo

Objavljeno: 31.10.2022. 19:46

Zadnja izmjena: 31.10.2022. 19:49

Nakon dvije godine pauze, u subotu 29.listopada održana je još jedna „Petrijanečka jesenska večer“. Ovu kulturno-zabavno-gurmansku manifestaciju organizirala je Općina Petrijanec u suradnji s Mjesnim odborima te udrugama s područja općine ali i šire.

Program je započeo STAND UP predstavom Kerekesh teatra, „Dobra večer, došao sam po vašu kćer“ a nastavio se kulturno umjetničkim programom koji je osmislio KUD Petrijanec. Tako su u šatoru ispunjenom do posljednjeg mjesta, prvo nastupili najmlađi izvođači – folklorna sekcija Dječjeg vrtića Bambi. Zatim su se predstavili pjevački zbor Udruge umirovljenika Općine Petrijanec, folklorna sekcija KUD-a Petrijanec, folklorna sekcija KUD-a Benedikt iz Svibovca Podravskog, KUD Vinica te KUD Leščeček iz Slovenije.

Da ne ponestane vrućih, pečenih kestena brinuli su se članovi UDVDR Ogranak Varaždin – Klub Petrijanec dok su članovi društava iz VZO Petrijanec bili zaduženi za logistički dio i tekuća pitanja.

Za veoma bogatu gastronomsku ponudu pobrinuli su se Lovačko društvo „Šljuka“ Petrijanec, Sportsko ribolovno društvo Općine Petrijanec, Udruga veterana i branitelja domovinskog rata Općine Vidovec, DVD Družbinec, Mjesni odbor Nova Ves, Mjesni odbor Majerje, DVD Družbinec, Mjesni odbor Strmec Podravski zajedno sa svojim DVD-om. Uz nezaobilazne kestene, posjetitelji su mogli uživati u lovačkom gulašu, šaranu na rašljama, fiš paprikašu, sekelji gulašu, kotlovini, odojku, palačinkama, lepinjama, domaćim štruklima i tradicionalnim kolačima.

Svoje djelovanje, radove i proizvode predstavili su i ILCO Savez, Tilia Nova – Udruga za pomoć lokalnoj zajednici, Osnovna škola Petrijanec, Udruga umirovljenika Općine Petrijanec, Udruga uzgajivača zagorskog purana Varaždinske županije i Oldtimer klub Varaždin 2. Organizaciji je pomogla Turistička zajednica“Sjever Zagorja“ a nakon službenog programa okupljene su zabavljali tamburaši.
 

Komentari