općina maruševec

Foto - Održana pedeseta završna svečanost u Srednjoj školi u Maruševcu s pravom javnosti

Objavljeno: 01.07.2024. 11:24

Zadnja izmjena: 01.07.2024. 11:24

U Srednjoj školi u Maruševcu s pravom javnosti održana je još jedna završna svečanost u pedeset godina dugom nizu takvih svečanosti ove obrazovne ustanove.

Program svečanosti predvodili su ravnateljica Srednje škole u Maruševcu s pravom javnosti Elizabeta Skobe Barbir i dekan Adventističkog teološkog visokog učilišta Radenko Džuver. Skupu su nazočili i načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, ravnatelj Osnovne škole Gustava Krkleca iz Maruševca Tomislav Vincek te glavna sestra Opće bolnice Varaždin Željka Gajski

- Prije svega, slavimo uspjeh maturanta; medicinskih djelatnika i fizioterapeuta, koji su naporno radili i posvetili se svojoj edukaciji. Oni su budućnost iskreno se nadam našeg zdravstvenog sustava, a ne nečijeg tuđeg i uvjeren sam da će svoje znanje i vještine koristiti da pomognu drugima, da unaprijede zdravlje i donose osmijehe na lica onih kojima je to najpotrebnije – rekao je načelnik Klapša.

Središnji trenutak bila je dodjela svjedodžbi za dvadeset i šestero učenika koji su postali medicinske sestre/tehničari i sedamnaest učenika koji su postali fizioterapeutske tehničarke/tehničar. Ravnateljica je sa svojim suradnicima dodijelila priznanja i pohvalnice uspješnim učenicama i učenicima. Predstavnici osnivača darivali su učenike godine prigodnim nagradama za njihovu marljivost i zalaganje. Adventističko teološko visoko učilište dodijelilo je diplome prvostupnice teologije Anji Patriciji Cikač iz Slovenske konferencije, i diplomu prvostupnika teologije Vinku Nasiću s područja Hrvatske konferencije koji se potom riječima zahvale obratio skupu.

Komentari