dravska park šuma

Održana radionica za provedbu InterACT Green projekta, evo što je rečeno

Objavljeno: 28.06.2024. 18:42

Zadnja izmjena: 28.06.2024. 18:42

U prostorijama Palače Herzer održana je radionica s relevantnim institucijama i službama za proces provedbe projekta  InterACT Green, a koju je organizirao Grad Varaždin. 

Na radionici su uz članove projektnog tima Grada Varaždina  sudjelovali predstavnici Hrvatskih voda, Hrvatskih šuma, HEP proizvodnje, Gradskih bazena, Parkova, Čistoće, Varkoma kao i partnera na projektu - Javne ustanove Priroda Varaždinske županije, Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, Hrvatskog šumarskog instituta, Grada Ludbrega i Turističke zajednice grada Varaždina.

- Održana radionica poslužila je za razradu mogućnosti provedbe prikupljenih projektnih ideja koje će biti temelj za provedbu javnog urbanističko-arhitektonsko-krajobraznog natječaja koji će u konačnici definirati uređenje odabranih dijelova Dravske park šume u skladu s načelima Novog europskog Bauhausa. Tijekom procesa pripreme natječaja na radionicama s građanima i s Dječjim gradskim vijećem Varaždina iznesen je niz prijedloga i ideja za revitalizaciju Dravske park šume, a  brojni prijedlozi građana prikupljeni su i na nedavno održanom Festivalu varaždinskih dvorišta na kojem je Franjevačko dvorište bilo posebno posvećeno našem zelenom biseru – Dravi - dodaju iz Grada Varaždina. 

Projekt InterACT Green vrijedan je nešto više od pet milijuna eura, od kojih je 80% bespovratnih sredstava iz programa Europske urbane inicijative. Cilj ovog projekta je oživjeti prostor rijeke Drave i istoimene park šume i stvoriti kvalitetnije okruženje za građane, uz očuvanje prirodnog bogatstva koristeći inovativna tehnološka rješenja.

Komentari