općina bednja

Foto - Održana sjednica Skupštine DVD-a Bednja, načelnik najavio proširenje Vatrogasnog doma

Objavljeno: 25.02.2024. 11:10

Zadnja izmjena: 25.02.2024. 11:11

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bednja su održali redovnu 87. izvještajnu sjednicu Skupštine.  Na njoj je istaknuto da su bednjanski vatrogasci u 2023. godini imali 47 intervencija, a da su na terenu proveli 196 sati. 

Okupljanje u Vatrogasnom domu bila je prilika da se uruči posebno priznanje najboljoj vatrogaskinji u prošlo godini Ani Sinovec, ali i da se poželi dobrodošlica novim članovima DVD-a Bednja Patriku Vučkoviću i Matiji Capeku. Novost u bednjanskom DVD-u je i Ford Transit kombi vozilo koje je kupljeno vlastitim sredstvima DVD-a, donatorima i Općini Bednja. 

– Broj intervencija i uspješnost u rješavanju kriznih situacija, najbolje dokazuju vrlo visoku razinu njihove pripremljenosti, ali i opremljenosti. Upravo je naša zadaća kao lokalne zajednice da im omogućimo što kvalitetnije uvjete za neometani rad, a sve s ciljem da se mještani osjećaju sigurnima. Nakon kupnje kombi vozila i druge opreme, mogu najaviti sljedeće ulaganje, a ono se odnosi na proširenje prostora Vatrogasnog doma u Bednji – otkrio je načelnik Damir Poljak.

U ime Vatrogasne zajednice Varaždinske županije čestitku je u ime predsjedništva uputio Zdenko Đuras, a među gostima bili su brojni predstavnici drugih dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Hrvatske i Slovenije.

Komentari