Đurđevo 2016.

Sveti Đurđ slavi svoj dan, Jany rezimirao godinu i najavio projekte, sve spremno za Nedu Ukraden

Objavljeno: 23.04.2016. 18:49

Zadnja izmjena: 23.04.2016. 19:14

Foto: Siniša Sović / Fotoagencija Sjever

Mještani Općine Sveti Đurđ danas slave Dan Općine – Đurđevo 2016. Dan Općine simbolično se obilježava od 20. travnja, a danas je održana svečana sjednica. Atmosferu će u večernjim satima uzburkati Neda Ukraden.

Na svečanoj sjednici održanoj u velikom holu Osnovne škole Sveti Đurđ načelnik Općine Sveti Đurđ Josip Jany istaknuo je da Općina svakim danom postaje sve ljepša i urednija. Općina se, tvrdi Jany, može pohvaliti uspješnim projektima, a istaknuo je opremanje zgrade Općine novom fasadom, prozorima i krovištem te uređenje trgovačkog centra, koji je za mještane Općine Sveti Đurđ otvorio nova radna mjesta.

„Također, valja spomenuti i dobru suradnju Općine Sveti Đurđ s Varaždinskom županijom i Županijskom upravom za ceste“, rekao je Jany te se zahvalio županu Predragu Štromaru i ravnatelju Županijske uprave za ceste Tomislavu Osonjačkom. Zahvalio se i Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja te Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koji su odobrili financijska i materijalna sredstva za projekte.

Poziv svima na dobru zabavu!

Istaknuo je radove na cesti od Svetog Đurđa do Obrankoveca i Hrženice, uređivanje mjesnog groblja u Strugi, kao i prostore nogometnih klubova i društvenih domova. Također, spomenuo je i radove na sprječavanju sakupljanja oborinskih voda u Hrženici.

„Mi smo poljoprivredno mjesto i mnogo ulažemo u uređenje poljskih puteva“, istaknuo je i zahvalio svima koji su pružili bilo kakav oblik pomoći.

Najavio je kako Općina planira još mnogo projekata koji će biti sufinancirani iz EU fondova. Na kraju govora pozvao je sve mještane na dobru zabavu i svima čestitao Dan sv. Jurja, zaštitnika Svetog Đurđa.

U 19 sati organizirana je svečana večera u Društvenom domu Sveti Đurđ, kao i večera pod šatorom za sve uzvanike. U 20 sati Sveti Đurđ zabavaljat će glazbeni sastav Tim i najpoznatija baka Balkana – Neda Ukraden.

 

Komentari