evo što je rečeno

Foto - Održana skupština DVD-a '1. hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu'

Objavljeno: 08.04.2024. 08:09

DVD 1. hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu koji ove godine obilježava velikih i značajnih 160 godina svog djelovanja, održao je u prostorijama Vatrogasnog doma u Varaždinu svoju jubilarnu 160. redovnu izvještajnu skupštinu.

O povijesti društva te o planovima za svečano obilježavanje 160 godina djelovanja govorio je Radovan Martinec, predsjednik DVD "1. hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu". Skupštini su nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljko Vukalović, ujedno i dopredsjednik Svjetske vatrogasne organizacije kao i mnogi gosti i predstavnici vatrogasnih organizacija iz Varaždinske županije, ali i Republike Slovenije.

Obzirom na podršku i razumijevanje koje pruža vatrogascima župan Anđelko Stričak je predložen za počasnog člana DVD-a „1. hrvatski dobrovoljni vatrogasni zbor u Varaždinu",  a članovi skupštine su taj prijedlog jednoglasno i prihvatili.

- Svih ovih dugih 160 godina varaždinski vatrogasci bili su uz svoje građane, štitili ih od različitih nedaća, a kao što možemo primijetiti u posljednje vrijeme, nažalost tih nedaća ne nedostaje. Prisjetimo se samo nekoliko velikih elementarnih nepogoda, od prošlogodišnjih kiša i poplava koje su zahvatile 24 općine i grada s područja naše županije. U roku pola sata na terenu je bilo 1065 vatrogasaca sa 245 vozila- rekao je župan Stričak.

Komentari