povodom dana grada

Foto - Svečana sjednica Grada Lepoglave: 'Za vrtiće više nema lista čekanja'

Gradonačelnik Marijan Škvarić rekao je kako je, bez obzira na pandemiju, protekla godina obilježena brojnim uspjesima. Pritom je nabrojio dovršene projekte, kao i one aktualne...
Objavljeno: 08.12.2021. 21:01

Zadnja izmjena: 08.12.2021. 21:01

Foto: Dino Možek

Povodom obilježavanja Dana Grada Lepoglave, kao i Dana Župe Lepoglave, u Domu kulture danas je održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Lepoglave, prilikom čega se gradska vlast osvrnula na projekte realizirane u proteklih godinu dana, te najavila nove.

Gradonačelnik Marijan Škvarić rekao je kako je, bez obzira na pandemiju, protekla godina obilježena brojnim uspjesima. Pritom je nabrojio dovršene projekte poput uređenja cesta, nogostupa, javne rasvjete, sustava kanalizacije te dodijeljivanja potpora i stipendija. Istaknuo je da, otkako su uložili u dječje vtiće, od ove godine više nema liste čekanja. Preko Fondova Europske unije ostvaruju se projekti poput uvođenja širokopojasnog interneta, dok je od započetih projekata istaknuo aglomeraciju.

- Kao gradonačelnik u petom mandatu mogu reći kako je bilo puno djela, a manje riječi. Ta djela su se odrazile ove godine i na 37 milijuna kuna za koje predviđamo da bude realizirani gradski proračun. Od toga, skoro preko osam milijuna kuna imaju kapitalne investicije i održavanja. Stvorili smo uvjete u gospodarstvu i svim ostalim segmentima kako bi mladi ljudi ostali u Lepoglavi, što se i dešava - rekao je gradonačelnik. 

Tom je prilikom naglasio i kako se podizanjem demografske politike poboljšala demografska slika Grada. Gradonačelnik smatra kako su tome pridonijeli projekti poput izgradnje POS stanova i dodjela različitih pomoći, poticaja i sredstava obiteljima i mladim poduzetnicima te je rekao kako se nada da će u budućnosti ostvariti više sličnih projekata.

Suradnja s mađarskim gradom

Na sjednici su dodijeljena javna priznanja Grada Lepoglave te je svečano potpisana i povelja o bratimljenju između Grada Lepoglave i mađarskog Grada Kiskunhalas. - Ponosan sam da su obje samouprave prihvatili taj čin te smo danas, potpisivanjem ugovora, utjelovili naše prijateljstvo. Naša i lepoglavska čipka već godinama održavaju kontakt i uspješnu suradnju, a sve smo sada i digli na višu razinu - rekao je Róbert Fülöp, gradonačelnik Kiskunhalasa.

Komentari