općina breznički hum

Foto - Održana svečana sjednica Općine Breznički Hum, evo što je bilo rečeno

Objavljeno: 12.11.2023. 11:35

Zadnja izmjena: 12.11.2023. 11:36

U športskoj dvorani Osnovne škole u Brezničkom Humu u subotu je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, kojom je obilježen Dan Općine Breznički Hum i 30. obljetnica postojanja ove općine.

Uvodno se okupljenima obratio predsjednik Općinskog vijeća Darko Žugčić, te pozvao na minutu sjećanja za sve preminule branitelje i zaslužne pokojne mještane. Žugčić je potom naglasio kako Općinsko vijeće brine o potrebama građana te nastoji udovoljiti svim zahtjevima društva kako bi mlade zadržali u Brezničkom Humu. Potom je općinski načelnik Zoran Hegedić podnio izvješće o radu u proteklih godinu dana.

- U godini kada obilježavamo 30. obljetnicu osnutka suvremene općine u kojoj živimo želim podsjetiti na ono najvažnije što smo napravili kako bi standard naših žitelja bio na razini koja je bitno drukčija nego prije tri desetljeća. Najmanja smo lokalna samouprava u Varaždinskoj županiji s najmanjem brojem stanovnika - naglasio je Hegedić dodavši kako je Hum je nekad bio prolazno mjesto na cesti Varaždin-Zagreb, a danas je to općina s više radnih mjesta nego žitelja. 

'Više radnih mjesta nego stanovnika'

Okupljenima se također obratio i varaždinski župan Anđelko Stričak.

- Bio sam načelnik Općine, vaš susjed i jako dobro sam upoznat s razvojem ovog kraja. Nekad se govorilo o cesti, struji, vodovodu i asfaltu do svake kuće, a danas govorimo o 5G mreži do svake kuće. U Općini imate više radnih mjesta nego stanovnika: to je uspjeh, iza toga stoje ljudi koji uvijek čine prevagu - naglasio je Stričak.

Obilježavanje 30. obljetnice Općine Breznički Hum i blagdana zaštitnika župe Svetog Martina biskupa nastavljeno je veseljem i glazbom pod šatorom, uz okuse starinskih jela - Starinske žmake.

Komentari