glavne poruke

Foto - Održana svečana sjednica Općine Mala Subotica: 'Dogradnja škole je prioritet'

Objavljeno: 05.07.2024. 08:13

Zadnja izmjena: 05.07.2024. 08:13

Foto: Lidija Filipović

Obnova Doma kulture, uređenje igrališta, 30-ak aktivnih udruga s dugom poviješću, vatrogastvo, a prije svega dogradnje Dječjeg vrtića Potočnica – glavne su teme koje je na svečanoj sjednici povodom Dana Općine Mala Subotica istaknuo načelnik Valentino Škvorc.

Upravo dogradnju spomenutog vrtića naveo je kao ključan i najveći projekti koji Općina provodi, a njegovog dovršavanje predviđeno je za početak listopada.

- Počeli su radovi na dogradnji Dječjeg vrtića Potočnica i to je najvažnije ove godine. Dobit ćemo dva nova boravka i tako smanjiti liste čekanja. Radovi će završiti početkom listopada. Za projekt smo dobili sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, a Ministarstvo obrazovanja će pokriti ostatak koji je prvobitno trebala Općina iz svog proračuna. Sada ćemo te novce prenamijeniti za naše udruge i sve ostale projekte. Mala Subotica postala je općina ugodna za život i zaista smo podigli životni standard – kazao je načelnik Valentino Škvorc.

'Dogradnja škole je prioritet'

Svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Međimurske županije Matija Posavec koji je u fokus stavio, kako je kazao, prioritetni projekt - dogradnju Osnovne škole Tomaša Goričanca u Maloj Subotici.

- Čestitam mještanima Male Subotice njihov dan. On koincidira sa ulaskom Hrvatske u Europsku uniju pa možemo reći – u europskom Međimurju je i europska Mala Subotica sa svim postignućima koja se prije svega očituju u postignućima učenika, članovima Kulturno umjetničke udruge Zvon koji su osvojili niz nagrada. Još uvijek čekamo dogradnju Osnovne škole za koju čekamo suglasnost Ministarstva. Nakon te odluke prijavit ćemo se na natječaj, procijeniti koliko će Županija sufinancirati i vjerujem da ćemo započeti i taj prioritetni projekt po pitanju obrazovanja – rekao je župan Posavec.

Komentari