grad varaždinske toplice

Foto - Održana uskršnja izložba ručnih radova Udruge žena 'Svibovečki zvon'

Objavljeno: 11.04.2022. 18:17

Zadnja izmjena: 11.04.2022. 18:17

Udruga žena Svibovečki zvon je ove nedjelje u Društvenom domu Svibovec organizirala prigodnu uskršnju izložbu ručnih radova njihove članice Marice Zorman.

Kako je pojasnila predsjednica Udruge Verica Pantaler, Svibovečki zvon trenutno broji 22 člana, a iako tijekom godine, s obzirom na epidemiološku situaciju nisu provodili velik broj aktivnosti, polako se vraćaju u staro normalno.

-Pošto je naše mjesto ekološki osviješteno, provodili smo akcije skupljanja smeća, održavanja zelenih površina i sadnje cvijeća. Rado se odazivamo na sve gradske manifestacije, provodimo radionice za djecu, prigodne priredbe, darivanja, a svake godine organiziramo i humanitarnu akciju „Radostan Božić svima” za teško bolesne i nepokretne osobe - rekla je Pantaler.

Izložbu je posjetila i predsjednica Gradskog vijeća Ljubica Nofta. - Udruga se bavi nizom aktivnosti, a ono najvažnije je da rade na očuvanju kulturne baštine našeg kraja i svoja znanja i iskustva prenose na mlade naraštaje i na tome im se posebno zahvaljujem. Suradnja s našim topličkim udrugama je jako dobra. Grad im je i nadalje će im biti velika podrška u njihovom radu - rekla je Nofta.

Komentari