grad varaždin

Foto - Održana uspješna javna zdravstvena akcija 'Znaš li svoj broj'

Objavljeno: 11.05.2024. 19:56

Zadnja izmjena: 11.05.2024. 19:57

U Varaždinu, na Kapucinskom trgu održana je uspješna javno zdravstveno edukativna akcija „Znaš li svoj broj“ u organizaciji Hrvatskog društva za arterosklerozu Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske lige za hipertenziju,  a uz potporu Grada Varaždina.

Akcija, kojoj je cilj podizanje važnosti prevencije i rane dijagnoze dislipidemija građana, održana je uz 5. Humanitarnu utrku grada anđela. Utrku i javno zdravstvenu akciju podržao je i gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj:

- To je vrlo, vrlo vrijedna akcija zato jer su kolesterol i trigliceridi  tihe ubojice, isto kao i povišeni tlak. Ovo su najgore „tihe ubijice“ i zato se građani trebaju kontrolirati. Ova preventivna akacija zapravo služi da se građane osvijesti o tome da postoje „tihe ubojice“ koje treba kontrolirati. Trebaju dobiti i nutricionističke savjete kako bi spriječili povišeni kolesterol. Bitno je da se spajaju ovakve dvije akcije, trčanje i kontrola zdravlja – rekao je gradonačelnik.

Akciju su podržali o zastupnica u Hrvatskom saboru Barbara Antolić Vupora te zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković kao i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća. Glavni organizator akcije je Ivan Pećin koji je i dopredsjednik Hrvatskog društva za aterosklerozu HLZ i pročelnik Zavoda za bolesti matabolizma KBC Zagreb.

Komentari