kapucinski trg

Foto - Održana vježba žurnih službi, policija izvela vježbu sprječavanja bijega i uhićenja

Objavljeno: 10.05.2024. 12:43

Zadnja izmjena: 10.05.2024. 12:43

Foto: Policijska uprava varaždinska

Danas je na Kapucinskom trgu u Varaždinu, u partnerstvu sa Policijskom upravom varaždinskom, održala se vježba pod nazivom "Zajedno 2024." koju je organiziralo Sveučilište Sjever povodom međunarodnog Dana sestrinstva, zajedno sa žurnim službama Varaždinske županije.

Uz Odjel za sestrinstvo Sveučilišta Sjever, svoje vještine su demonstrirali policijski službenici PU varaždinske, djelatnici Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Opće bolnice Varaždin, Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina, Državne uprave za zaštitu i spašavanje te sanitetskog tima Ministarstva obrane. Događaju su prisustvovali i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj te župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

Kako bi se mladima približio policijski poziv, kao i svim drugim zainteresiranim građanima, PU varaždinska organizirala je i Dan otvorenih vrata u sklopu provođenja kampanje "Postani policajac/policajka" na kojem je prezentiran tehničko-taktički zbor kroz rodove policije i to: interventnu, protueksplozijsku, prometnu policiju, vodiča službenog psa te prikaz kriminalističke tehnike. Djelatnici Interventne jedinice policije su izveli vježbu sprječavanja bijega i uhićenje počinitelja s mjesta događaja nakon počinjenog kaznenog djela razbojništva, kroz koju se pokazao zajednički rad i koordinaciju svih žurnih službi. 

- Sve žurne službe su današnjom vježbom prikazale uigranost u određenim situacijama te su nam pomogle da vidimo koliko je bitna komunikacija i učinkovitost rada svih tih službi u određenim situacijama. Također ovom prilikom pozivam mlade koji žele raditi u policiji da se jave na natječaj postani policajac/policajka koji je sad u tijeku, kako bi svojim radom mogli doprinijeti sigurnosti svih naših građana i postati dio policijske obitelji - rekao je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić.

Komentari