općina petrijanec

Foto - Održana zadnja radionica u sklopu projekta 'Budimo spremni'

Objavljeno: 07.12.2022. 11:15

Zadnja izmjena: 07.12.2022. 11:15

Ciklus od četiri radionice u sklopu projekta “Budimo spremni” kojeg provodi Gradsko društvo crvenog križa Varaždin u partnerstvu Općinom Petrijanec zaključen je zadnjom radionicom "Volonteri u pomoć zajednici".

Prisutni su naučili najvažnije odrednice volonterstva i humanitarne pomoći. Grupnim su radom dali svoja mišljenja volonterskim akcijama koje bi mogle biti organizirane u općini Petrijanec, a razgovarali su i o razlozima zbog kojih se neka osoba odluči na volontiranje. Što se tiče humanitarne pomoći, sudionici su dobili uvid u organizaciju humanitarne akcije. Uz to, pojašnjena su i pravila prikupljanja humanitarne pomoći.

Podsjetimo, cilj projekta bio je unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim i izvanrednim situacijama na području Varaždina i varaždinskog prstena. Inače, projekt se provodi na području grada Varaždina i općina Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica.

Komentari