tradicionalno

Foto - Održana zajednička vježba hitnih službi Varaždinske i Međimurske županije

Sudjelovali su djelatnici JVP Grada Varaždina, PU varaždinske i Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, a događanje je organizirao Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije...
Objavljeno: 29.04.2024. 11:25

Zadnja izmjena: 29.04.2024. 11:25

Foto: Ivana Bertović

Danas je na Pilani Golub u Varaždinu, povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe, održana je zajednička terenska vježba svih žurnih službi pod nazivom „Multidisciplinarni pristup unesrećenim osobama prilikom manipulacije trupcima“.

Sudjelovali su djelatnici JVP Grada Varaždina, PU varaždinske i Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije, a događanje je organizirao Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije čiji se ravnatelj Mladen Smoljanec osvrnuo na samu vježbu kao i rad hitnih službi.

- Tradicionalno svake godine organiziramo jednu terensku vježbu sa dionicima žurne službe, a ovo je jubilarna 10. Trenutno imamo dovoljno operativnih djelatnika, a najvjerojatnije 1. lipnja ćemo imati i tim 2 jer su pri kraju specijalizacije djelatnika. Uz to, imamo i vozilo spremno za velike nesreće koje smo prošle godine opremili i koje može zbrinuti 15 ljudi na terenu – naglasio je.

'Naši građani su sigurni'

Zamjenica župana Silvija Zagorec istaknula je važnost ovakve terenske vježbe.

- Pohvaljujem organizatora, županijski Nastavni zavod, koji već godinama ovo organizira, a svrha je pokazati viši nivo spremnosti, odnosno da u datom trenutku u datoj situaciji mogu pravodobno odgovoriti na sve izazove. Pohvaljujem timski rad žurnih službi, uvježbanost i kordiniranost. Naši građani zaista mogu biti sigurni jer oni to kroz svoj svakodnevni rad i pokazuju – poručila je.

Komentari