varaždinska županija

Foto - Održana završna konferencija projekta 'Reci ne alkoholu i drogi'

Objavljeno: 08.12.2022. 09:50

Zadnja izmjena: 08.12.2022. 09:51

U posljednje dvije godine, ponajviše zbog cjelokupne situacije vezane uz COVID-19, intenzivirao se problem socijalne isključenosti i izolacije za osobe s invaliditetom što se negativno odrazilo i na njihovo psihičko zdravlje.

Kako bi pomogli svojim članovima, Društvo dijabetičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina provelo je projekt "Reci ne alkoholu i drogi", financiranog od strane Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael". Njome su osobama s invaliditetom pružili potrebne kapacitete, znanja i informacije rane prevencije zloupotrebe sredstava ovisnosti, prepoznavanja rizičnih ponašanja i načinima pronalaženja pravovremene adekvatne pomoći.

- Kako osobe s invaliditetom na području Varaždinske županije do sada nisu imale ciljanu edukaciju o štetnosti alkohola i droga, kao i mogućnostima pružanja podrške stručnjaka usko vezanih s problematikom s kojom se susreću, možemo reći kako je ovaj projekt inovativan. Cilj nam je bio educirati i osvijestiti problem kod osoba s invaliditetom, kako bi ga one mogle prepoznati, kod sebe, članova svoje obitelji i okoline, ali i kako bi znali na pravilan i pravovremen način reagirati te gdje i kako potražiti pomoć - rekla je Iva Dvorski iz DDICDP Varaždin.

Komentari