suradnja s općinom cestica

Foto - Održana ovogodišnja Županijska berba, evo tko je sve stigao i kako je bilo

Ovom manifestacijom, kako navode, održanom u suradnji s Općinom Cestica i Udrugom vinara i vinogradara Sveti Martin, kao i TZ Varaždinske županije i TZ Sjever Zagorjekojom označava se početak sezone berbi u varaždinskom kraju čuvaju se stari običaji i njeguje tradicija, a Županija na taj način daje daljnju potporu vinarima u njihovom radu te nastojanju da im vina budu što bolja i kvalitetnija...
Objavljeno: 11.09.2022. 17:07

Zadnja izmjena: 11.09.2022. 17:07

Već tradicionalno, četvrti puta zaredom Varaždinska je županija  organizirala Županijsku berbu, na izletištu Vinotočja Županić na Lovrečan bregu.

Ovom manifestacijom, kako navode, održanom u suradnji s Općinom Cestica i Udrugom vinara i vinogradara Sveti Martin, kao i TZ Varaždinske županije i TZ Sjever Zagorjekojom označava se početak sezone berbi u varaždinskom kraju čuvaju se stari običaji i njeguje tradicija, a Županija na taj način daje daljnju potporu vinarima u njihovom radu te nastojanju da im vina budu što bolja i kvalitetnija.

-Upravo  je cestički kraj jedan od najvinorodnijih krajeva u Varaždinskoj županiji, a tradicija proizvodnje vina seže u daleku prošlost. Na ovome području imamo veliki broj vinogradara i vinara koji proizvode vrhunska vina i za to osvajaju međunarodne nagrade - rekla je Silvija Zagorec te dodala kako su vina našeg varaždinskog vinogorja izuzetno dobra i kvalitetna obzirom da je 38 dobivenih medalja s održane ovogodišnje izložbe vina Decanter u Londonu.

Domaćin manifestacije Marijan Županić, ujedno i predsjednik Udruge vinara i vinogradara Sveti Martin je istaknuo kako mu je iznimna čast biti domaćin i organizator ove berbe, a načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj je dodao kako je na području općine trećina područja pod vinogradima i tu se proizvodi vrlo kvalitetno vino: chardonnay, sauvignon i graševina.

Komentari