u rovinju

Foto - Održani športsko-sindikalnii susretima zaposlenika u socijalnoj skrbi i zdravstvu

Objavljeno: 11.06.2022. 09:25

Zadnja izmjena: 11.06.2022. 09:27

Trinaest sportskih disciplina -u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, bočanju, potezanje užeta, u graničaru, belotu, tenisu, stolnom tenisu, pikadu, šahu, kuglanju, zaokupilo je 835 sudionika na 28. športsko-sindikalnim susretima zaposlenika u socijalnoj skrbi i zdravstvu, održanim od 1. do 5. lipnja u rovinjskom Turističkom naselju Villas Rubin.

Za Športsku udrugu socijalne skrbi (ŠUSS) i Sindikat Kliničkog bolničkog centra (KBC) velik izazov – trebalo je smjestiti, organizirati i posložiti, kako kaže Dragec Majstorović-Masa - masu stvari. Bio je to najbrojniji susret u organizaciji ŠUSS-a od početnih susreta i nezaboravnog okupljanja u Novom Vinodolskom kad se okupilo gotovo tisuću tristo ljudi.

Druženja, natjecanja, ugođaj lijepog vremena i odlična organizacija, neki će reći nikad veselije i nikad bolje, što je i razumljivo nakon pandemijske pošasti. Uz socijalne i zdravstvene djelatnike, sudjelovala je gostujuća skupina zaposlenika zagrebačkog električnog tramvaja.

Iz Ministarstva rada,mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike susretima su nazočile državna tajnica Marija-Maja Pletikosa, koja je ujedno i otvorila Susrete, te Marija Barilić ravnateljica Uprave za  obitelj i socijalnu politiku. U sklopu dani ŠUSS-a, uz sardela party, održane su i karaoke na kojima je prvo mjesto pripalo raspjevanim izvođačima iz Bidružice. Održan je i Kviz znanja, pa i sindikalna tribana na temu sindroma sagorijevanja na poslu.

U najatraktivnijoj disciplini - potezanju užeta, prvo mjesto osvojila je ekipa KBC-a Zagreb. Za najuspješniju ekipu susreta proglašen je CZSS Slavonski Brod, drugo mjesto ravnopravno dijele ekipe Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i ZET, dok je treće mjesto pripalo ekipi KBC-a.

Za Josipa Masnića, predsjednika ŠUSS-a, druženje uz sport prilika je za sklapanje prijateljstava, razmjenu iskustava te je poticaj da zajedničkim naporom ustraju u svakodnevnim odgovornim zadacima. Susreti su puni emocija, ispunjeni pjesmom, zabavom, veselim dosjetkama od kojih se živi do idućeg druženja.

Komentari