3,7 mil kuna vrijedna investicija

FOTO: Održano svečano polaganje kamena temeljca, u Cestici se gradi novih šest POS stanova

Danas se u Općini Cestica održalo svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju višestambene građevine prema Programu društveno poticane stanogradnje (POS).

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.06.2020. 13:44

Zadnja izmjena: 09.06.2020. 14:41

Foto: Luka Šalamun

Danas se u Općini Cestica održalo svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju višestambene građevine prema Programu društveno poticane stanogradnje (POS).

Vrijednost ove investicije iznosi 3,7 milijuna kuna, a radi se o građevini koja će sadržavati šest stanova i uređena parkirna mjesta. Rok za izgradnju je 10 mjeseci. - Kako je danas rekao načelnik Mirko Korotaj, u Cestici su osmislili programe i projekte izgradnje i dogradnje vrtića i škole, velike dvorane i POS stanova kako bi se mladima osigurao vlastiti prostor za život. 

- Želimo mladima osigurati da mogu imati svoj stan, da ne moraju mnogo putovati, a da su im djeca zbrinuta te da u blizini imaju vrtić, školu, ambulantu i apoteku. Cestica se stvara kao jedan centar, vjerujem jednog dana kao gradska sredina - rekao je Korotaj.

Polaganju kamena temeljca prisustvovao je i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. - Ministarstvu je jedan od velikih prioriteta u zadnje tri godine bio kako pomoći mladim obiteljima da riješe svoje stambeno pitanje na jedan kvalitetan način, da ljudi imaju svoj dom i krov nad glavom i da se u tim domovima rađaju djeca - rekao je Štromar i dodao kako se u Varaždinskoj županiji trenutno u tri općine i jednom gradu grade POS stanovi. 

 

 

Komentari