27. sportski susreti UDVDR

Foto - Ogranak Maruševec ukupni pobjednik sportskih susreta UDVDR

Objavljeno: 04.09.2022. 17:36

Zadnja izmjena: 04.09.2022. 17:40

U Poljani Biškupečkoj su održani 27. županijski sportski susreti UDVDR RH Podružnice Varaždinske županije - "3. memorijal Dino Kunić".

Službeni dio počeo je postrojavanjem na igralištu, potom i s himnom koju je izveo tamburaški sastav Biseri sastavljen mahom od branitelja Vukovara, te minutom tišine u znak sjećanja na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje, te prvog hrvatskog predsjednika i Vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga, dr. Franju Tuđmana.

Na svečanosti otvaranja nazočne je pozdravio tajnik Podružnice Tihomir Buden, a prigodnim riječima obratili su se predsjednik Društva za sportsku rekreaciju Mirko Relac Poljana Biškupečka, Franjo Puškadija, zaželjevši svima, kao domaćin, ugodan boravak u njegovom mjestu, pa predsjednik Podružnice Branko Družinić, zatim i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, koji je, uz pozdrave i pohvale, predložio da se od iduće godine ovi braniteljski sportski susreti budu uvršteni u protokol obilježavanja dana županije. Izaslanik ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Tome Medveda, general Željko Dvekar svima je poželio sreću u natjecanjima, da bi potom predsjednik UDVDR RH, general Slavko Barić, pozdravio nazočne, izrazio radost povodom okupljanja, te otvorio sportske susrete zaželjevši, također, svima dobre rezultate i fair-play borbu. Nakon otvorenja, delegacija Podružnice je na Varaždinskom groblje položila vijenac i zapalila lampione, a natjecatelji su počeli s nadmetanjima.

Natjecalo se u sedam disciplina; streljaštvo, ženski pikado, viseća kuglana, belot, šah, stolni tenis i kuhanje gulaša, a kolekcionar Martin Lukavski iz UDVDR Ogranak Ivanec izložio je kovani i papirnati, domaći i strani uporabni, te novac koji se više ne koristi.

Ukupni pobjednik je Ogranak Maruševec, drugo mjesto osvojio je Ogranak Varaždinske Toplice, a treće Ogranak Novi Marof.

 

 

Komentari