OPĆINA MARUŠEVEC

Foto - Oko 200 biciklista na 4. Biciklijadi Općine Maruševec

Objavljeno: 13.06.2021. 17:54

Zadnja izmjena: 13.06.2021. 17:58

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, a u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna iz Čalinca, ovog je vikenda održana 4. Biciklijada Općine Maruševec. Sunčano i lijepo vrijeme i ove je godine poslužilo ljubiteljima bicikliranja za rekreaciju na dvadesetak kilometara dugoj ruti.

Oko 200 biciklista s područja Općine Maruševec i okolice, ali i biciklisti iz susjednih županija ove su godine pedalirali po ruti duljine 22,5 kilometra. Ruta je prolazila kroz općine Maruševec, Klenovnik i Donja Voća, a na lokacijama u Cerju Nebojse, Lipovniku i na igralištu Iva u Donjem Ladanju, organizirana je okrjepa za sve bicikliste.

U organizaciji četvrtog izdanja Biciklijade Općine Maruševec sudjelovali su i Kuburaška udruga Maruševec koja je označila start 4. Biciklijade u 13 sati te Udruga mladih Općine Klenovnik koja je osigurala i podijelila okrijepu za bicikliste na postaji u Lipovniku. Članice i članovi Udruge Gmajna na igralištu Gmajna u Čalincu biciklistima podijelili vodu, majice i besplatni grah po povratku na cilj.

U Biciklijadi su i ove godine sudjelovali načelnik Mario Klapša i predsjednik Općinskog vijeća Damir Šprem, zadovoljni što je ovogodišnja rekreacijska manifestacija usprkos najavama lošeg vremena te uz postojeće epidemiološke mjere okupila zaljubljenike u pedaliranje, od najmlađih do najstarijih uzrasta.

Biciklijada je osim zdravstvenog imala i humanitarni karakter, a prikupljenu prigodnu kotizaciju Udruga Gmajna darovati građanima u potrebi.

Komentari