U županijskoj palači

Foto - Okrugli stol upravnih odjela prostornog uređenja i gradnje s područja sjevera Hrvatske

Objavljeno: 29.11.2023. 08:25

Zadnja izmjena: 29.11.2023. 08:25

U Županijskoj palači održan je okrugli stol upravnih odjela u čijem je djelokrugu izdavanje akata iz područja prostornog uređenja i gradnje te ravnatelja zavoda za prostorno uređenje.

Jedna od glavnih tema bila je izrada prostornih planova nove generacije putem elektroničkog sustava 'ePlanovi'. Kao što je istaknuto na okruglom stolu time bi se trebalo olakšati, unificirati te digitalizirati procedure izrade prostornih planova, kao i potaknuti smanjenje administrativnog opterećenja kako za građane, tako i za poslovne subjekte, ali i investitore. 

- Varaždinska županija trenutno provodi dvije izmjene i dopune IV. i V. prostornog plana. Ujedno imamo pravi investicijski 'boom', oko 300 milijuna ulaganja privatnog kapitala, nikad toliko do sada, te cijeli niz investicija što se tiče javnog sektora što nas posebno veseli. Međutim, taj prostor isto tako treba i očuvati i ostaviti generacijama koje dolaze iza nas. Stoga je i naša Javna ustanova 'Priroda' tijekom godine odradila pet planova zaštite i upravljanja prostorom, a trenutno pripremamo i tri studije; potencijala obnovljivih izvora energije, klasifikacije i određivanja kategorija poljoprivrednog tla i održivog gospodarenja mineralnim resursima na području Varaždinske županije – zaključio je župan Stričak. 

Komentari