evo detalja

Foto - Općina Bednja dobit će 200 tisuća eura za polivalentni kulturni centar

Objavljeno: 07.02.2024. 08:54

Zadnja izmjena: 07.02.2024. 09:07

Foto: Općina Bednja/Arhiva

Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za programe gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture u 2024. godini, a među odobrenim programima je i onaj Općine Bednja.

U Općinu tako stiže 200 tisuća eura za program Rekonstrukcije i prenamjene postojeće kinodvorane u polivalentni kulturni centar. Trenutno je u tijeku završno uređenje, opremanje i priprema za otvorenje centra. U obnovu je Ministarstvo dosad već uložilo sredstva, pa je tako za četvrtu fazu radova na uređenju prostora, odrađenu prošle godine, bilo osigurano više od 211 tisuća eura, a u prethodne tri faze utrošeno je bilo više od 238 tisuća eura. U suterenu novog objekta smješteni su prostori za udruge, a u prizemlju će biti kinodvorana. Zgrada ima i lift koji će omogućiti pristup osobama s invaliditetom. Općinski načelnik Damir Poljak rekao je kako će novi objekt omogućiti ponovno oživljavanje bogatog kulturnog života i duge tradicije ovoga kraja.

– Uskoro ćemo dobiti novi i prijeko potreban prostor za njegovanje našega govora, događanja, manifestacije i druženje. Riječ je o objektu koji je važan dio naše povijesti, ali i budućnosti te će sada biti u potpunosti obnovljen, opremljen i na korist cijeloj zajednici – dodao je.

Komentari