čuvari kulture

Foto - Općina Breznički Hum ugostila stotinjak sudionika projekta 'Eurofolk'

Općina Breznički Hum

Objavljeno: 21.05.2023. 19:35

Zadnja izmjena: 21.05.2023. 19:52

Općina Breznički Hum proteklog je vikenda ugostila stotinjak sudionika projekta "Eurofolk – čuvar europske kulture", koji je financiran bespovratnim sredstvima Europske Unije za djelovanja EU-a u području uključivanja i sudjelovanja građana u okviru programa Građani, jednakost, prava i vrijednosti (CERV).

Riječ je o projektu vrijednom 30.000 eura koji tijekom 2023. godine provode tri prijateljske općine – koordinator projekta Općina Breznički Hum, slovenska Općina Šmartno pri Litiji i austrijska općina Bleiburg/Pliberk.

Trodnevni program u Brezničkom Humu obuhvatio je predstavljanje partnera u projektu, izlaganje predstavnice Ureda za udruge Vlade RH o vrijednostima Unije i Programa CERV, potpisivanje ugovora o bratimljenju triju općina sudionika, potom prezentaciju platforme Geofolk i otvorenje izložbe fotografija narodnih nošnji ove platforme, kao i degustacije u Vinariji Šafran.

- Dvije su stvari interesantne kod ovoga projekta. Prvo da smo za jednoga od prošlih projekata sasvim slučajno upoznali fotografa Botonda koji nas se sa svojom platformom Geofolk toliko dojmio da smo mu naprosto predložili suradnju na projektu Eurofolk. I drugo da u ovom projektu bratimljenja gradova ukupno sudjeluje više od dvije stotine žitelja navedenih općina zemalja sudionica pri čemu je Hum nositelj – rekao je načelnik Zoran Hegedić.

 

Komentari