općina cestica

Foto - Općina Cestica bogatija za 18-ero djece, načelnik roditeljima dodijelio potpore

Objavljeno: 26.01.2022. 10:39

Zadnja izmjena: 26.01.2022. 10:39

U dvorani Kulturnog centra u Cestici održan je jučer prijem za roditelje novorođene djece. Čestitku na prinovama u obiteljima nazočnim roditeljima uputio je načelnik Mirko Korotaj, a uz čestitku, svakom je roditelju predan iznos od 2.000 kuna.

Kako navode, Općina Cestica nastoji pomoći obiteljima u podizanju djece, a ista se očituje kroz sve faze odrastanja i školovanja djece. Tako se iz općinskog proračuna roditeljima kod rođenja djeteta doznačuje iznos od dvije tisuće kuna, a za sufinanciranje smještaja djece u dječjem vrtiću, za 170 djece, izdvaja se godišnje 1,5 milijuna kuna. U cilju da se svoj djeci predškolskog uzrasta omogući polazak dječjeg vrtića Općina Cestica razmatra i mogućnost njegova proširenja, a isto je u planu za iduću godinu najavio je načelnik Mirko Korotaj. Općina Cestica pomaže školovanje djece i za vrijeme polaska osnovne i srednje škole, a svim studentima druge i viših godina studija dodjeljuju se studentske stipendije.

Posljednjih nekoliko mjeseci općina Cestica bogatija je za 18 stanovnika - sedam djevojčica i jedanaest dječaka. Po dvoje novorođene djece živi u naseljima Cestica, Otok Virje, Radovec Polje, Veliki Lovrečan i Virje Križovljansko, a po jedno u naselju Brezje Dravsko, Gorje Vratno, Kolarovec, Križanče, Križovljan Radovečki, Mali Lovrečan, Natkrižovljan i Selci Križovljanski.

Komentari