Sjednica Općinskog vijeća

FOTO: Općina Jalžabet svečanom sjednicom proslavila svoj dan, došao i premijer Plenković

Općina Jalžabet slavi svoje dane, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se rezimiraju svi projekti u proteklih godinu dana, ali i da se najave novi.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.11.2019. 09:03

Zadnja izmjena: 15.11.2019. 09:04

Foto: Dario Jurčević

Općina Jalžabet slavi svoje dane, a svečana sjednica Općinskog vijeća idealna je prilika da se rezimiraju svi projekti u proteklih godinu dana, ali i da se najave novi. Svečanoj sjednici ove je godine prisustvovao i premijer Andrej Plenković.

Kako je u svojem govoru rekao načelnik Mirko Magić, Općina kontinuirano ulaže u poduzetničku zonu, a novi investitori već su kupili tamo svoje parcele te pripremaju gradnje tvorničkih hala. Prema načelnikovim riječima, njemu ''najdraža'' investicija je dogradnja dječjeg vrtića ''Potočić'' gdje se za boravak djece osiguralo novih 100 kvadrata. Velika investicija je također izgradnja pročistača otpadnih voda za naselja Jalžabet, Imbriovec i Novakovec.

- Završili smo kanalizaciju u Imbriovcu, a uz gradnju kanalizacije radili smo izmjenu zastarjele vodovodne mreže sa postavljenjem vatrogasnih hidranata i nogostup za pješake - objasnio je načelnik, spomenuo još neke završene radove na prometnicama diljem općine, kao i postavljanje LED rasvjete u Novakovcu. Što se ostalih projekata tiče, načelnik je spomenuo sanaciju klizišta, arheološka iskapanja, nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, kao i projekt ''Zaželi''.

Sjednici je, kao što smo već napisali prisustvovao i premijer Andrej Plenković koji je između ostalog rekao kako nezaposlenost od 2 posto u odnosu na ukupnu nezaposlenost u Županiji potvrđuje kako je riječ o poduzetnim, radničkim i aktivnim ljudima.- Posebno mi je drago za Jalžabet kada sam vidio podatke koliko su veliki efekti novoga Zakona o financiranju lokalne i područne samouprave, vi ste akter, to se vidi u projektima, a to je bila cijela filozofija politike decentralizacije naše Vlade - rekao je Plenković između ostalog.

Okupljenima se obratio i župan Radimir Čačić koji je u svojem govoru između ostalog spomenuo kako Varaždinska županija ima jako mali stupanj iseljavanja, ali i kako Hrvatska zaostaje za našom županijom po pitanju produženog boravka, odnosno jednosmjenske nastave. - U ovoj županiji 94 posto djece već godinama ide u jednosmjensku nastavu, a do kraja mojeg mandata će ići 100 posto djece. Hrvatski prosjek je 36 posto - rekao je Čačić.

 

 

 

Komentari