Dan općine martijanec

Foto - Svečana sjednica Općine Martijanec: Evo tko je došao i koje su glavne poruke

'Općina Martijanec u proteklih trideset godina postojanja značajno je podigla standard života na svom području, a novi projekti i planovi za buduće razdoblje garancija su da će se taj standard podići na još višu razinu', glavna je to poruka sa svečane sjednice Općinskog vijeća...
Objavljeno: 09.11.2023. 19:59

Zadnja izmjena: 09.11.2023. 20:55

Foto: Boris Matijašec

'Općina Martijanec u proteklih trideset godina postojanja značajno je podigla standard života na svom području, a novi projekti i planovi za buduće razdoblje garancija su da će se taj standard podići na još višu razinu', glavna je to poruka sa svečane sjednice Općinskog vijeća, središnjeg događanja u sklopu obilježavanja Dana općine.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Martijanec Stjepan Golubić, a načelnik Općine Branimir Nađ u svom je govoru naglasio kako Općina ove godine obilježava 30 godina te istaknuo završene projekte poput uređenja Vinogradske ulice u Slanju, proširenja spoja ulice Svetog Martina te sanacije klizišta u Gornjem Martijancu. Dodao je i kako su u tijeku radovi na izgradnji igrališta u Čičkovini i proširenju groblja u Martijancu. 

- Mišljenja sam da ove 2023. godine s ponosom možemo reći kako imamo određeni standard s kojim možemo biti zadovoljni, ali isto tako pogled u budućnost i ambicija tjera nas da taj standard nastavimo graditi i dalje. Uz to, isplaćene su naknade za roditelje novorođene djece. Za naše umirovljenike sa mirovinama nižim od 265 eura isplatili smo Uskrsnice i Božićnice. Nismo zaboravili ni na naše studente kojima su isplaćene naknade za sve redovne studente. Rad naših udruga popratili smo izdašnim financiranjem njihovih programa i aktivnost – naglasio je načelnik te najavio projekt dogradnje dječjeg vrtića Vlakić Martijanec. 

'Podržavamo sve buduće projekte'

Predsjednik Skupštine Varaždinske županije, Josip Križanić, izrazio je zadovoljstvo što se na ovom području kontinuirano ulaže u razvoj i poboljšanje komunalne infrastrukture, financira se rad dječjeg vrtića, ulaže se u Osnovnu školu, sufinancira se produženi boravak učenicima i na taj način ulaže se u budućnost. Pohvalio je i iskorak koji je općina napravila u turizmu.

- Ovom prigodom moram naglasiti  kako će vam Varaždinska županija i nadalje biti partner i podrška u budućim projektima, poglavito na području obrazovanja, te komunalne i cestovne infrastrukture, ali i turizma. Cilj nam je i želja da se sve općine i gradovi na našem području razvijaju ravnomjerno poštujući i njegujući svoje specifičnosti i razlike - poručio je Križanić.

'Puno se ulaže u projekte za mlade'

Saborska zastupnica Natalija Martinčević čestitala je Dan općine te izrazila posebno zadovoljstvo jer je riječ o općini koja se, kako kaže, razvija i radi. 

- Realizirani su zaista veliki kapitalni projekti, a posebno veseli snažna socijalna politika prema mladima. Ono što me najviše oduševilo je velik broj projekata za mlade. Mislim da je Martijanec u 'špici' općina koje toliko ulažu u projekte i programe za mlade. Kruna svega je projekt Dječjeg vrtića Martijanec koji će se realizirati sljedeće godine. To sve samo pokazuje da i načelnici općina mogu kreirati i provoditi ozbiljne demografske politike - rekla je Martinčević.

Tko je sve bio na svečanoj sjednici povodom 30. godina postojanja Općine Martijanec pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari