općina martijanec

Općina Martijanec uskoro će dobiti novi vatrogasni dom

Objavljeno: 08.03.2023. 19:33

Zadnja izmjena: 08.03.2023. 19:33

DVD Martijanec održao je 127. po redu izvještajnu sjednicu skupštine na kojoj su bili nazočni brojni vatrogasci iz zemlje i inozemstva.

Središnji dio izlaganja bio je posvećen planu rada za ovu godinu, čijom bi realizacijom Društvo doživjelo veliku prekretnicu s obzirom na planiranu izgradnju novog vatrogasnog doma, za što je Općina Martijanec izvadila građevinsku dozvolu te zajednički s vatrogascima izradila idejno rješenje odnosno glavni projekt novog vatrogasnog doma u Martijancu, u vrijednosti od 1,6 milijuna eura. Također, istaknuto je bilo kako Društvo danas broji 28 operativaca, a specifično je po tome što je među njima čak 17 žena.

Sjednici su nazočili i načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ, predsjednik Općinskog vijeća Stjepan Golubić, kao i župnik Župe Martijanec Leon Lozančić, pri čemu je potonji ujedno i operativni član operativne postrojbe DVD-a Martijanec. Vatrogasnu zajednicu Varaždinske županije predstavljao je Dejan Ivannušec, član Zapovjedništva.

Na kraju sjednice bila su podijeljena vatrogasna odlikovanja i priznanja najzaslužnijim članovima. U Društvo je pritom pristupilo deset novih članova u kategoriji pomlatka koji su u biti nova budućnost vatrogastva u Martijancu.

Komentari