Općina Martijanec

Foto - Općina Martijanec uspješno je održala drugu ovogodišnju 'Zelenu čistku'

Objavljeno: 16.10.2023. 18:44

Zadnja izmjena: 16.10.2023. 19:05

Foto: Općina Martijanec

Kako bi svoj kraj učinili još ljepšim i čišćim, u Općini Martijanec u subotu se održala druga ovogodišnja "Zelena čistka". Akcija se održala u jutarnjim satima, a uključili su se brojni mještani i udruge za koje je Općina Martijanec osigurala rukavice i vreće. "Zelenom Čistkom" ukupno je skupljeno 1640 kg otpada kojeg je zbrinuo PRE-KOM. 

U čistki su sudjelovale razne udruge, klubovi i društva među kojima su ILCO Varaždin, DVD Čičkovina, Športsko rekreacijska udruga Sudovčina, NK Dinamo 01 Vrbanovec, NK Polet Martijanec, Lovačko društvo Šljuka Martijanec, ŠNK Razvitak Čičkovina, KUD Martijanec, Dječji vrtić Vlakić Martijanec, a sudjelovali su i vijećnici, mjesni odbor Madaraševec te mjesni odbor Čičkovina, predsjednik Općinskog vijeća i ostali žitelji Općine.

- Briga o okolišu je odgovornost svakog pojedinca, a Općina Martijanec i njezini mještani zaista pokazuju predanost prema očuvanju okoliša. Druga ovogodišnja "Zelena čistka" bila je prilika da zajedno doprinesemo ljepšem i čišćem okolišu naše općine. Kontinuirano se trudimo brinuti o prirodi i okolišu, a ova akcija je još jedan jasan pokazatelj da mještani općine, kao i sama Općina, brinu o okolišu i o očuvanju prirode - rekao je Općinski načelnik Branimir Nađ. 

Dodao je kako je Općina Martijanec već godinama pri samom vrhu po stopi odvajanja komunalnog otpada.

- Prošle godine smo bili u vodećih deset općina u Hrvatskoj po stopi odvajanja komunalnog otpada, i to čak 68 posto. To samo govori koliko su naša Općina, kao i žitelji Općine osviješteni o važnosti odvajanja otpada, ali i sanaciji ilegalnih odlagališta. To naravno dokazuju i time što se redovno uključuju u naše akcije – zaključio je općinski načelnik.

Komentari