potpisivanje ugovora

Foto - Općina Maruševec dodijelila 195 tisuća kuna mladim obiteljima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 16.09.2022. 18:15

Zadnja izmjena: 16.09.2022. 18:18

Sredinom srpnja ove godine Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, kao jednu od demografskih mjera za motiviranje i zadržavanje stanovnika na svom području.

Da je Općina Maruševec mladim ljudima atraktivna sredina za osamostaljenje i planiranje budućnosti, govori i podatak kako je u zadnje dvije godine 15 mladih obitelji kupilo stambeni prostor na tom području, dok je 10 obitelji adaptiralo svoje postojeće stambene objekte. Za te je potrebe mladim obiteljima Općina do sada pomogla sa 600 tisuća kuna bespovratnih sredstava.

Za ostvarivanje bespovratne potpore ove je godine stiglo devet prijava od kojih je osam ispunilo sve uvjete propisane Javnim pozivom. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša potpisao je s osam obitelji od kojih se njih petero prijavilo za Mjeru 1., odnosno sufinanciranje od 30 tisuća kuna za kupnju obiteljske kuće, a troje za Mjeru 2., odnosno sufinanciranje rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog prostora u iznosu od 15 tisuća kuna.

Po potpisivanju ugovora načelnik Klapša čestitao je mladim obiteljima na ostvarenju prava na općinska bespovratna sredstva koja će početi stizati na račune ovih dana.

 -Veseli me što kroz čitavu godinu vlada interes mladih obitelji za ostanak i doseljavanje u Općinu Maruševec, zato smo za ovogodišnji Program osigurali veća sredstva u općinskom proračunu i ona sada iznose 300 tisuća kuna, rekao je Klapša te dodao kako je za pomoć građanima u proračunu Općine Maruševec osigurano gotovo 3,9 milijuna kuna.

Komentari