EUROPSKI PROJEKT

Foto - Općina Maruševec provodi projekt o prevenciji kardiovaskularnih bolesti

Provedbom projekta doprinijet će se promicanju zdravih navika te povećanju znanja i svijesti stanovnika Općine o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.02.2022. 10:28

Zadnja izmjena: 07.02.2022. 10:29

U Općini Maruševec je danas predstavljen projekt ''Promocija zdravlja i prevencija kardiovaskularnih bolesti na području Općine Maruševec''.

Provedbom projekta doprinijet će se promicanju zdravih navika te povećanju znanja i svijesti stanovnika Općine o važnosti prevencije kardiovaskularnih bolesti. Kroz projekt planirane su i edukativne aktivnosti - radionice o promociji zdravlja, tečaj o korištenju AVD uređaja koji su nabavljeni u sklopu projekta, tisak brošura o prevenciji kardiovaskularnih bolesti i promociji zdravlja, kao i nabavka opreme za preventivne akcije.

Ukupna vrijednost projekta je 237,3 tisuće kuna, a intenzitet sufinanciranja bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda iznosi 100 posto. AVD uređaji, bit će postavljeni u naseljima Donje Ladanje i Druškovec.

Kako je rekao načelnik Mario Klapša, Općina Maruševec će u narednim godinama nastojiti prijaviti još jedan sličan projekt budući da je ovaj natječaj bio u prvoj fazi, čime bi također nabavili još AVD uređaja.

- Kroz ovakve značajne projekte cilj je općinu u potpunosti opremiti AVD uređajima budući da je stopa mortaliteta u općini nažalost visoka. Samo prošle godine je bilo 118 sprovoda, a unazad 10 godina, Općina Maruševec je izgubila preko 600 ljudi. Razlog polovice tih slučajeva su kardiovaskularne bolesti. U županiji su te brojke manje te vidimo da nešto moramo poduzeti kao Općina - rekao je načelnik Klapša.

Komentari