općina petrijanec

Foto - Općina Petrijanec započela s edukacijama o 3D crtanju u vrtiću

Objavljeno: 11.05.2022. 18:37

Zadnja izmjena: 11.05.2022. 18:38

U želji da STEM obrazovanje približi djeci predškolskog uzrasta Općina Petrijanec počela je sa projektom "STEM u vrtiću Petrijanec" i sa prvim edukacijama na 3D crtanju sa 3D olovkom.

Inače, STEM je pojam koji dolazi iz engleskog jezika, a kratica je početnih slova četiriju područja - science, technology, engineering i mathematics. U kraticu se može dodati i slovo A (arts), čime se naglasak stavlja i na umjetnost te kreativno učenje.

Kako navode iz Općine Petrijanec, budući da djeca sve više provode vrijeme ispred ekrana, primarni je cilj bio potaknuti ih da od konzumerista sadržaja postanu kreatori, da zavire iza ekrana i u dobi kada se razvija matematičko-logička kompetencija iskoriste maksimalno poticaje iz okruženja u smislu digitalne opreme, setova za inžinjerske projekte i znanstvene pokuse.

- Cilj je organizirati STEM edukacije u vrtiću za odgojiteljice kako bi upravo one mogli biti pokretači STEM aktivnosti. Vrlo je važno da djeca razvijaju kreativnost u smjeru STEM-a te ćemo sa našim vrtićem organizirati aktivnosti i radionice koji će uključiti djecu u 3D crtanje olovkom koja ispušta plastičnu nit, upravljanje Mbotovima, jednostavnim vozilima koji prate crtu i drugim pomagalima koje su u potpunosti sigurna za upravljanje za djecu. Ovo je prva radionica i početak ovog projekta koji uz Općinu Petrijanec sufinancira i Dječji vrtić "Bambi"  rekao je načelnik Općine Željko Posavec.

Komentari