općina sračinec

Foto - Općina Sračinec: Riješili smo problem gužve na semaforima u Hrašćici

Objavljeno: 31.03.2023. 20:11

Zadnja izmjena: 31.03.2023. 20:11

Prema riječima načelnika Božidara Novoselca, te na inicijativu Općine Sračinec, na jednom od najfrekventnijih semafora na području Varažinske županije postavljene su kamere radi boljeg protoka prometa te kako bi se spriječila gužva duga 1,5 kilometar.

Naime, kako je rekao Novoselec, zbog velike gužve koja se zbog semafora na raskrižju državne ceste D2 i varaždinske obilaznice u Hrašćici akumulirala te stvarala kolonu čak i do osnovne škole u Sračincu, a samim time i zbog brojnih upita mještana općine Sračinec i okolnih općina o rješenju ovog problema, na semaforima su sada postavljene kamere koje prate automobile koji se s obilaznice uključuju na "glavnu" cestu do Varaždina te se tako po potrebi tek povremeno zaustavlja promet na "glavnoj" cesti.

- Zbog gužve na tim semaforima svakog se jutra stvarala kolona automobila sve do naše škole, duga kilometar i pol, te su ljudi čekali u autima čak i po 25 minuta. Obratili smo se našoj policiji i članu uprave Hrvatskih cesta Alenu Leveriću, održali smo sastanak te su nam vrlo brzo izašli u susret. Postavljene su kamere koje registriraju promet te se zbog njih semafor pali tek kada dolazi automobil sa obilaznice, što će pomoći protočnosti prometa. U ponedjeljak tako očekujemo da će se ovaj problem riješiti te da gužve više neće biti - navodi Novoselec.

Komentari